ДА ИЗПОЛЗВАМ ЛИ СЪДОМИЯЛНА ЗА КЕРАМИКА?


Краткия е „Да“, керамиката от червена глина може да се поставя в/ и мие със съдомиялна (също както посудата от стъкло). Препоръчва се отстраняване на твърди замърсявания и предотвратяване на допир между отделните съдове при зареждане на миялната.

КАК ДА ПРЕДОТВРАТИМ НАДРАСКВАНЕ ПРИ МИЕНЕ НА КЕРАМИЧНИТЕ СЪДОВЕ В СЪДОМИЯЛНА?


Възникването на драскотините е в резултат на наличие на твърди абразивни частици и най-вече от допиране на отделни предмети един до друг при зареждането им в кошницата на съдомиялната.

Твърдите абразивни части могат да бъдат отчупвания от съдове, замърсявания и други подобни. Те се завихрят при работата на машината и надраскват отделните съдове.

От друга страна, допирането на съдовете в комбинация с образуваните вибрации след включването на съдомиялната са основната причина допринасяща за значителното надраскване на отделните керамични и стъклени съдове.

Първоначално тези надрасквания са незабележими за човешкото око. При съдове, които се използват редовно (чаши, чинии и т.н.) – тези надрасквания се задълбочават с времето и стават забележими.

Както много от нас знаем, зареждането на една съдомиялна машина е чувствителна тематика в почти всяко домакинство. Но, топ производителите на редица почистващи препарати препоръчват следните превантивни действия против надраскване:

  1. При зареждане на съдомиялната се уверете, че не поставяте съдове с наличие на твърди и крайно/ загорели части. Моля премахнете ги, защото е възможно да повредят покритието на вашите керамични съдове след стартиране на миенето.
  2. Уверете се, че няма допиращи се керамични и стъклени съдове един до друг в кошниците на миялната машина.

РАЗГЛЕДАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ В ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА КЕРАМИКА – ГРЪНЦИ.КОМ