КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ГЮВЕЧ И ГЮВЕЧЕ?


Разликата между гювеч и гювече се състои в размера и вместимостта на двата керамични продукта. Гювеч е голям съд с вместимост над 1 литър за приготвяне на множество порции едновременно. Гювече е малък по размер съд за приготвяне на единична (самостоятелна) порция и обикновено вместимостта му е около 0.5 литра.

ГЮВЕЧИ


Гювечите обикновено се изработват с вместимост 1 литър, 3 литра, 5 литра и 7 литра. Техния обем е приблизителен, тъй като има доста разнообразни вариации във формата на съдовете.

Основните предимства на гювеча са осигуряване на множество порции, бързото приготвяне на самото ястие и равномерното разпределяне на топлината при процеса на готвене. По този начин всички продукти се сготвят много добре, тъй като съставките едновременно се задушават и пекат.

Избора на гювеч зависи най-вече от размера на фурната във Вашето домакинство или заведение.

С индивидуални поръчки изработени за нуждите на отделни клиенти сме достигали до вместимост на един гювеч от 30-50 литра, което позволява побирането дори на цяло агне и респективно от 20 до 100 порции. Логично – за толкова голям съд е необходимо и наличието на много голяма фурна или пещ, която да го побере.

НАЛИЧНИ ГЮВЕЧИ


ГЮВЕЧЕТА


Гювечетата обикновено се произвеждат в комплект от две, четири, шест или дванадесет броя и са с вместимост 0,5-0,6 литра. Тяхното основно предимство е възможността да се приготвя едно самостоятелно или множество самостоятелни блюда. Това разбира се зависи от броя на хората на трапезата.

Разликата между гювеч и гювече – необходимо ли е да се делят? Много от нашите клиенти правят комплект гювеч с гювечета и чинии според предпочитания брой на последните. Така се придава цялостен вид на трапезата и е „основа“ за хубави семейни/ приятелски моменти.

НАЛИЧНИ ГЮВЕЧЕТАРАЗГЛЕДАЙТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ В ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА КЕРАМИКА – ГРЪНЦИ.КОМ