Условия за доставка

Съгласно чл. 5 от Общите условия на онлайн магазина (https://grunci.com/общи-условия/):

Чл.5. (1) Условията за доставка и плащане са упоменати в секция „Условия за доставка“ от главното меню на Онлайн магазина – https://grunci.com/условия-за-доставка/ и са както следва:
(2) Начини на плащане в Онлайн магазина:

 1. Само по банков път – онлайн магазина е част от организация „на светло“, която НЕ оперира с пари в брой. Заплащането на всички направените поръчки се осъществява само по банков път с директен превод по банковата ни сметка.
 2. Заплащането се осъществява след финализирането на Вашата поръчка в онлайн магазина. Потребителя получава електронно съобщение от Онлайн магазина на посочената електронна поща (която е въвел при чл.4. ал.1 т.3) с номер на своята поръчка, статус на своята поръчка, поръчани артикули, брой, единична цена, цена за доставка, крайна цена за плащане, банкова сметка на Дружеството и други.
 3. Обработка на поръчката и доставка се осъществяват от Онлайн магазина, след получаване на сумата (крайната цена) на поръчката в посочената по е-мейла банкова сметка.

(3) Обработка на поръчките в Онлайн магазина:

 1. Поръчки, получени в делнични дни се обработват най-късно до края на следващия работен ден след получаването на поръчката и се изпращат не по-късно от 2 работни дни след получаване на поръчката;
 2. Поръчки, получени в почивни и/или празнични дни се обработват най-късно до края на следващия работен ден след получаването на поръчката и се изпращат не по-късно от 2 работни дни след получаване на поръчката;
 3. Онлайн магазина запазва правото си да удължи срока за обработка на поръчката при следните обстоятелства възпрепятстващи нормалната работа:
  3.1 временна липса на наличност;
  3.2 натрупване на голям брой поръчки;
  3.3 данъчна ревизия;
  3.4 други извънредни обстоятелства, които налагат удължаване на срока на доставката;
 4. В случай на извънредно забавяне Онлайн магазина ще уведоми своите потребители на посочения от е-мейл адрес.

(4) Доставка в България на поръчките в Онлайн магазина:

 1. Поръчки, осъществени през Онлайн магазина се доставят с куриерска фирма „СПИДИ“ АД само на територията на Република България;
 2. Срокът за доставка на изпратените поръчки е съгласно общите условия на „СПИДИ“ АД.
 3. При забавяне на поръчаната от Вас пратка извън посочените по-горе срокове, моля свържете се незабавно с нас, за да се опитаме да отстраним проблема.
 4. Поръчки на обща стойност до 50.00 лева са с фиксирана цена от 5.00 лева;
 5. Поръчки на обща стойност над 50.00 лева са безплатни;

(5) Условия за доставка на поръчките в Онлайн магазина:

 1. Всички продукти на Онлайн магазина се изпращат с опция “Преглед”.
 2. При получаване на продуктите следва да ги прегледате в офис на куриера/ на Вашия адрес за наличие на повреди при транспортирането или нарушена опаковка.
 3. При наличие на видими недостатъци, моля да поискате от куриера доставил пратката, да съставите констативен протокол и да ни информирате на обявените от нас телефон или имейл.
 4. В такива ситуации не приемайте пратката от куриера. След получаване на вашето уведомление ще подменим и изпратим продуктите до Вас отново (при складова наличност), като стойността на повторната доставка ще е за наша сметка.